Blog

I stomoatolozi propisuju anitibitoike

Antibiotici u dentalnoj medicini

Bušilica i kliješta nisu jedino oruđe modernih stomatologa. Veoma često se u plan stomatološke terapije uključuju i antibiotici bilo u svrhu prevencije ili liječenja upala vezanih uz oralno facijalnu regiju.
Gadgeti za oralnu higijenu

Pametni alati za efikasniju oralnu higijenu

Oralna higijena nije izum modernog doba, naprotiv - i najstarije civilizacije smišljale su načine čišćenja zuba. No od vremena kada su stari Egipćani koristili prve “četke za zube” od grančice i lišća, tehnologija je doživjela ogroman napredak, pa tako i kada je oralna higijena u pitanju.
zdravi_zubi_kod_djece

Parodontoza kod djece

Što mislite, koja je druga najčešća dentalna bolest, iza karijesa? Možda ćete se iznenaditi kad kažemo da se radi o parodontozi. Jedna od najvećih zabluda o ovoj dentalnoj bolesti jest ta da se pojavljuje samo kod starijih ljudi. Da, parodontoza ne bira godine, pa se tako može pojaviti i u dječjoj dobi.
Moderna mobilna ortodoncija

Moderna mobilna ortodoncija - Myobrace

Ortodoncija, fiksna, mobilna, retencija i terapija prozirnim folijama. Ovo su samo neki od pojmova koji se vežu s ortodoncijom. 

Kako kemoterapija i zračenje utječu na zube?

Rano otkrivanje i brza reakcija bitna je kod svih bolesti, a naročito kod onkoloških bolesnika. Osobama koje saznaju da im slijedi terapija zračenjem i kemoterapijom zdravlje zubi često je na zadnjem mjestu, no ne bi trebalo biti.
Estetska korekcija bora

Kratka povijest primjene botoxa u estetske svrhe

Kada netko spomene botox, većina prvo pomisli na kozmetički tretman koji pomlađuje kožu, ali botulinum toksin zapravo ima dugu povijest primjene u medicinskim terapijama.
kako posjeiti zubara u doba korona virusa?

Kako posjetiti stomatologa u doba korone?

Globalna pandemija utjecala je skoro na sve aspekte naših života, pa tako i na stomatološke zahvate. Provjerite kako se pripremiti na posjet stomatološkoj ordinaciji i koje novosti vas očekuju kad nas posjetite.
Zubni kamenac skida se kod stomatologa

Kako usporiti taloženje zubnog kamenca?

Zubni kamenac dugo može proći nezamijećen, a uzročnik je brojnih ozbiljnih stomatoloških tegoba. Jednom kada se pojavi može se skinuti samo u stomatološkoj ordinaciji koristeći specijalizirane alate i metode.  Nastaje mineralizacijom plaka, a može se pojaviti i kod osoba s besprijekornom oralnom higijenom.
Kreamičke kunice uljepšavaju osmijeh

Keramičke ljuskice - rješenje za skladan i blistav osmijeh

Svi žele blistavi hollywoodski osmijeh, a on se najčešće postiže postavljanjem keramičkih ljuskica. U zapadnim zemljama poznate su pod nazivom Veneers.

1 2 3 4 5 9 10

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email