Blog

Primjena ortodontske terapije

Svi imamo neke svoje kriterije prema kojima procjenjujemo ljepotu, a oni se u mnogome razlikuju od osobe do osobe. Ipak, postoje neki objektivni kriteriji prema kojima možemo procijeniti je li nešto lijepo.

U novu godinu s novim navikama za zdravije zube

Početak godine označava neku vrstu prekretnice. Čini se kako jednostavno možemo okrenuti prazan papir i početi ispočetka, ispraviti sve u čemu smo griješili ili što nismo radili, a trebali smo.

Bolesti sinusa i nemogućnost ugradnje implantata

Samouvjereni osmijeh, bezbrižno pričanje i konzumiranje hrane te uživanje u svakodnevnim aktivnostima bez razmišljanja o zubu koji nedostaje, san je svake pete osobe.
Izbjeljivanje ZOOM lampom i gelom

Trajnost učinka izbjeljivanja zuba i kako ga produžiti

Profesionalno izbjeljivanje zuba kod stomatologa brzo je i vrlo sigurno, a posljednjih nekoliko godina stječe sve veću popularnost.

Alveolitis - komplikacija nakon vađenja zuba

Uz sve napore stomatologa i vašu brigu za zdravlje zuba ponekad je potrebno napraviti ono najradikalnije, izvaditi bolestan zub. Nažalost, nakon takvog zahvata moguće su komplikacije.

Uzrok i posljedice apscesa zuba

Apsces zuba je upala zuba, odnosno šupljina ispunjena gnojem koja se uglavnom nalazi na samom vršku korijena zuba. Uzrokovana je bakterijskom infekcijom u unutrašnjem dijelu zuba, zubnoj pulpi, koja se potom širi na vršak korijena zuba koji je usađen u čeljust.

Oralna higijena nakon ugradnje dentalnih implantata

Zdravlje zuba, osim određenih genetskih faktora i nepredvidivih trauma zuba, ponajprije ovisi o pravilnom održavanju oralne higijene i redovitom odlasku doktoru dentalne medicine.
Kod implantanta su moguće kompikacije

Komplikacije kod ugradnje dentalnih implantata

Implantologija je do sada spasila brojne pacijente kojima je nedostajao jedan ili nekoliko zuba. Jedna je to od najbrže rastućih grana stomatologije. Ipak, kao i drugi oralnokirurški zahvati, ugradnja implantata može nositi određene rizike i komplikacije.

Koji su simptomi bolesti zubnog mesa i kako ih liječiti?

Odrasla osoba se tijekom života najmanje jednom susretne s lakšim oblikom bolesti zubnog mesa, a pretpostavlja se da čak 98 posto populacije treće životne dobi pati od nekog oblika kronične upale zubnog mesa.

1 2 3 4 5 8 9

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email