Blog

Koja je razlika između fiksnog i mobilnog aparatića?

Malo je sretnika koji se mogu pohvaliti savršenim zubima, a da im nije bila potrebna ortodontska terapija. Ako i vi već duže vremena želite popraviti svoj osmijeh, vaš ortodont preporučit će vam terapiju koja će najbolje riješiti vaš problem. Ortodontska terapija može učiniti veliku razliku za vaš osmijeh, kao i za osmijeh vašeg djeteta.

Kako poremećaji u prehrani utječu na zube?

Poremećaji prehrane kao što su anoreksija i bulimija nervoza mogu imati nepovratne negativne učinke na tijelo pojedinca, pa tako i na zube i desni. Stomatolog može prepoznati znakove tih poremećaja tijekom rutinskog pregleda.

Ovog Valentinova pokažite svojim zubima malo ljubavi

Rezervacije za večeru su napravljene, naručeno je cvijeće, a kupuje se i čokolada - najromantičniji slatkiš! Pripreme za savršeno Valentinovo rade se puno unaprijed i pazi se na svaki detalj, osim možda na jedan - loš zadah. Poljubac je vjerojatno svima na popisu ovog Valentinova, a loš zadah je detalj kojeg nitko ne želi. 

Gingivoplastika - rješenje za gummy smile

Nije da svaka osoba s “gummy smile” osmijehom smatra da joj takav osmijeh predstavlja smetnju, niti utječe na njihovu samouvjerenost ili uživanje u životu. Međutim, ako se nerado smiješite, razgovarajte sa svojim stomatologom koji će procijeniti koje je najbolje rješenje za vas.

Strojna endodoncija

Nekada zamoran i nesiguran postupak koji je znao trajati mjesecima i nerijetko završavao vađenjem zuba, danas se svodi na samo posjet ili dva te očuvanje prirodnog zuba.

Novogodišnje odluke za zdrav osmijeh

Kakav bi to ulazak u Novu Godinu bio bez donošenja novogodišnjih odluka? Imamo nekoliko prijedloga za odluke kojih se lako držati i koje će rezultirati sretnijim, zdravijim osmijehom!

Izbjeljivanje avitalnih zuba

Stanje vaših zuba može negativno utjecati na vaše samopouzdanje. Tamni zubi mogu dovesti do toga da se prestanete smijati, zbunjeni onim što drugi misle o vašim nepravilnostima. 

Anestezija u oralnoj kirurgiji

Gotovo svi zahvati oralne kirurgije rade se u lokalnoj anesteziji te su u potpunosti bezbolni, no unatoč tome mnogi pacijenti osjećaju nervozu prije oralno kirurške operacije.

Dentalna radiologija: što je i kada se koristi

Pod dentalnom radiologijom ljudi većinom podrazumijevaju klasičan zubni rendgen na koji se mora jako dugo čekati na red i koji veoma zrači. No ne i u svim stomatološkim ordinacijama. 

1 2 3 4 5 6 7

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email