Blog

kako posjeiti zubara u doba korona virusa?

Kako posjetiti stomatologa u doba korone?

Globalna pandemija utjecala je skoro na sve aspekte naših života, pa tako i na stomatološke zahvate. Provjerite kako se pripremiti na posjet stomatološkoj ordinaciji i koje novosti vas očekuju kad nas posjetite.
Zubni kamenac skida se kod stomatologa

Kako usporiti taloženje zubnog kamenca?

Zubni kamenac dugo može proći nezamijećen, a uzročnik je brojnih ozbiljnih stomatoloških tegoba. Jednom kada se pojavi može se skinuti samo u stomatološkoj ordinaciji koristeći specijalizirane alate i metode.  Nastaje mineralizacijom plaka, a može se pojaviti i kod osoba s besprijekornom oralnom higijenom.
Kreamičke kunice uljepšavaju osmijeh

Keramičke ljuskice - rješenje za skladan i blistav osmijeh

Svi žele blistavi hollywoodski osmijeh, a on se najčešće postiže postavljanjem keramičkih ljuskica. U zapadnim zemljama poznate su pod nazivom Veneers.

Kako dolazi do trošenja zuba?

Svi dobro znamo da je zubni karijes jedna od najčešćih bolesti zuba koju uzrokuju bakterije. Ipak, ne odlazi se doktoru dentalne medicine samo kada je riječ o oštećenjima karijesnog podrijetla, već i u slučajevima nekarijesnog oštećenja tvrdih zubnih tkiva.

Kada nije moguće provesti endodontsko liječenje zuba?

Endodontsko liječenje zuba podrazumijeva sanaciju patoloških procesa koji se odvijaju unutar mekih tkiva zuba, odnosno liječenje zubne pulpe kada je ona ili inficirana ili odumrla.

Moguće posljedice parodontoze

Pod pojmom parodont smatra se potporna struktura zuba kojom se bavi posebna grana dentalne medicine, parodontologija.

Totalna zubna proteza

U slučaju potpune bezubosti postoji više mogućih rješenja. Jedno od njih je ugradnja implantata koji potom mogu služiti kao potpora keramičkim krunicama, mostovima ili protezama ( samo u donjoj čeljusti ). Drugo rješenje je izrada neke vrste proteze.

Primjena ortodontske terapije

Svi imamo neke svoje kriterije prema kojima procjenjujemo ljepotu, a oni se u mnogome razlikuju od osobe do osobe. Ipak, postoje neki objektivni kriteriji prema kojima možemo procijeniti je li nešto lijepo.

U novu godinu s novim navikama za zdravije zube

Početak godine označava neku vrstu prekretnice. Čini se kako jednostavno možemo okrenuti prazan papir i početi ispočetka, ispraviti sve u čemu smo griješili ili što nismo radili, a trebali smo.

1 2 3 4 5 9 10

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email