Blog

zdravi_zubi_kod_djece

Parodontoza kod djece

Što mislite, koja je druga najčešća dentalna bolest, iza karijesa? Možda ćete se iznenaditi kad kažemo da se radi o parodontozi. Jedna od najvećih zabluda o ovoj dentalnoj bolesti jest ta da se pojavljuje samo kod starijih ljudi. Da, parodontoza ne bira godine, pa se tako može pojaviti i u dječjoj dobi.
Moderna mobilna ortodoncija

Moderna mobilna ortodoncija - Myobrace

Ortodoncija, fiksna, mobilna, retencija i terapija prozirnim folijama. Ovo su samo neki od pojmova koji se vežu s ortodoncijom. 

Kako kemoterapija i zračenje utječu na zube?

Rano otkrivanje i brza reakcija bitna je kod svih bolesti, a naročito kod onkoloških bolesnika. Osobama koje saznaju da im slijedi terapija zračenjem i kemoterapijom zdravlje zubi često je na zadnjem mjestu, no ne bi trebalo biti.
Estetska korekcija bora

Kratka povijest primjene botoxa u estetske svrhe

Kada netko spomene botox, većina prvo pomisli na kozmetički tretman koji pomlađuje kožu, ali botulinum toksin zapravo ima dugu povijest primjene u medicinskim terapijama.
kako posjeiti zubara u doba korona virusa?

Kako posjetiti stomatologa u doba korone?

Globalna pandemija utjecala je skoro na sve aspekte naših života, pa tako i na stomatološke zahvate. Provjerite kako se pripremiti na posjet stomatološkoj ordinaciji i koje novosti vas očekuju kad nas posjetite.
Zubni kamenac skida se kod stomatologa

Kako usporiti taloženje zubnog kamenca?

Zubni kamenac dugo može proći nezamijećen, a uzročnik je brojnih ozbiljnih stomatoloških tegoba. Jednom kada se pojavi može se skinuti samo u stomatološkoj ordinaciji koristeći specijalizirane alate i metode.  Nastaje mineralizacijom plaka, a može se pojaviti i kod osoba s besprijekornom oralnom higijenom.
Kreamičke kunice uljepšavaju osmijeh

Keramičke ljuskice - rješenje za skladan i blistav osmijeh

Svi žele blistavi hollywoodski osmijeh, a on se najčešće postiže postavljanjem keramičkih ljuskica. U zapadnim zemljama poznate su pod nazivom Veneers.

Kako dolazi do trošenja zuba?

Svi dobro znamo da je zubni karijes jedna od najčešćih bolesti zuba koju uzrokuju bakterije. Ipak, ne odlazi se doktoru dentalne medicine samo kada je riječ o oštećenjima karijesnog podrijetla, već i u slučajevima nekarijesnog oštećenja tvrdih zubnih tkiva.

Kada nije moguće provesti endodontsko liječenje zuba?

Endodontsko liječenje zuba podrazumijeva sanaciju patoloških procesa koji se odvijaju unutar mekih tkiva zuba, odnosno liječenje zubne pulpe kada je ona ili inficirana ili odumrla.

1 2 3 4 5 9 10

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email