Može li vam stomatolog pomoći naći ljubav ovog ljeta?

Estetska stomatologija za lijep osmijeh
05. srpanj 2017.

Koliko dugo skrivate svoj osmijeh? Ako vas muče žućkasti zubi, preveliki razmak između njih ili vam nedostaje cijeli zub, estetska stomatologija je pravo rješenje za vas. 

Osmijeh je prva stvar koju drugi zamijete! 

A vaš osmijeh mogao bi vas sputavati da pronađete ljubav ovog ljeta. Okrhnuti, žuti ili istrošeni zubi mogu znatno utjecati na vaše samopouzdanje. Umjesto da ste zadovoljni sami sa sobom i zračite pozitivnom energijom, osjećate se tjeskobno i nesigurno oko svog izgleda. 

Ako ste se pronašli u ovom tekstu, možda se pravo rješenje svim vašim problemima krije iza nas stomatologa! 

Nisu li stomatolozi ovdje samo za bolne popravke zubiju?

Kada je riječ o odlasku kod stomatologa, postoje mnoge predrasude. A i budimo realni, mnogi su oprezni s njihovom posjetom. Možda su imali neugodno iskustvo, imaju fobiju ili stomatologe povezuju samo s liječenjem pokvarenih zubi i vađenjem živaca. 

No nemojte misliti o odlasku kod stomatologa kao nešto što trebate svom silom izbjeći jer vjerovali ili ne, stomatolog bi vam mogao ponuditi i nešto više od samog čišćenja, popravka i razgovora o pravilnoj higijeni usne šupljine. Pa ako vaše samopouzdanje pati već dulji niz godina, okrenite se estetskoj stomatologiji!

Estetska stomatologija: što je sada to?

Moderna stomatologija ispravlja razne estetske nedostatke zuba, a time i osmijeh u cijelosti! Budući da je osmijeh među prvim stvarima koje zapažamo na drugoj osobi, složit ćete se da privlačan i samopouzdan osmijeh znači mnogo u svakodnevnoj komunikaciji. 

Lijep osmijeh znači mnogo u svakodnevnoj komunikaciji

Mogli bi reći da estetska stomatologija nije samo jedan od običnih kozmetičkih zahvata. Ona je prava umjetnost koja pokušava ispraviti sve nesavršenosti usne šupljine kako bi joj vratila početnu harmoniju. A kako bi se to sve postiglo, stomatolozi se moraju konstantno usavršavati kako bi bili upoznati s najnovijim trendovima.

Evo nekoliko tipičnih zahvata koji bi vam u tren oka mogli vratiti osmijeh na lice.

1. Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba vjerojatno je najpopularniji zahvat estetske stomatologije.

Budući da postoji mnogo razloga zašto zubi s vremenom poprime žućkastu i smeđu boju, važno je prije samog izbjeljivanja posavjetovati se sa stomatologom jer različiti razlozi zahtijevaju i različito liječenje. Na primjer, zubi koji su požutjeli od pušenja cigareta i ispijanja kave, nisu isti kao obojeni zubi zbog određenih ozlijeda. 
 
Iako u gotovo svakoj lokalnoj trgovini  možete kupiti kućne setove za izbjeljivanje zuba, to nije niti blizu kvalitetna zamjena za ono što mogu napraviti profesionalci. Postoji više metoda izbjeljivanja zuba, a u dentalnoj ordinaciji Galeković koristimo tehnologiju ZOOM izbjeljivanja zuba i izbjeljivanja zuba kod kuće.

Profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji dentalne medicine Galeković

ZOOM izbjeljivanje radi se pomoću gela čiji je glavni sastojak vodikov peroksid, a njegovo djelovanje aktivira se ZOOM plavim svijetlom. Ovisno o željenim rezultatima, toliko se 15-minutnih sesija treba napraviti. Većinom se radi o četiri.

Druga metoda je izbjeljivanje zuba kod kuće za koju se izrađuje posebna maska po mjeri vaših zubi. Ona također sadrži vodikov peroksid i stavlja se preko noći na zube. Rezultati su vidljivi već nakon 2 tjedna.

2. Ljuskice za zube

Još jedan popularan estetski zahvat su ljuskice za zube. One se koriste iz raznih razloga, a jedan od njih je tretman izbjeljivanja zuba. Ljuskice za zube su keramičke navlake i izvrsna su opcija za zube koji su promijenili boju zbog korijenskih kanala, određenih lijekova ili čak prekomjerne fluoridacije.

Ljuskice za zube su površinske navlake

Ljuskice za zube odlična su opcija i za nadomjestak zuba ako ste ga okrhnuli i za smanjenje razmaka među zubima. Budući da se ljuskicama prekriva samo prednji dio zuba, one su odličan izbor za uljepšavanje prednjih zuba. Vrlo su tanke i nemoguće ih je razlikovati od prirodnog zuba. 

Ljuskice za zube smanjuju razmak između zubi

Sve u svemu, želite li prikriti sitne nedostatke, poboljšati boju, oblik i položaj zuba, tada ste idealan kandidat za ljuskice!

3. Zubni implantati

Što ako vam nedostaje pokoji zub? Postoji estetski zahvat i za to - zubni implantat. Zubni implantat titanski je vijak koji se jednostavnim i bezbolnim postupkom ugrađuje u kost kako bi zamijenio korijen zuba koji nedostaje. Kada zubni implantat sraste s kosti, on funkcionira jednako kao prirodni zub i u potpunosti ga zamjenjuje.

Zubni implantati najbolja su opcija jer se njima čuvaju susjedni zubi od brušenja koje je potrebno kada se stavlja most.

Dentalni implatanti

Dakle, implantati čuvaju vaše zdrave zube, a i estetski su najbolje rješenje. U ordinaciji dentalne medicine Galeković koristimo implantate proizvođača Nobel Biocare i White Sky Implant System. 

4. Bijeli ispuni (plombe)

Zubni Ispuni su prva pomoć kod istrošenog ili otkrhnutog zuba, ali i kod najčešće bolesti zuba - karijesa. Bijeli ispuni mnogo su bolja opcija od crnih, tj. amalgamskih ispuna jer je za postavljanje crnih ispuna potrebno više mjesta u zubu pa se uz karijes odstranjuje i zdravi dio zuba. 

A i danas se u estetskoj stomatologiji više ne koriste crni ispuni jer ipak… kako bi crni zub bio privlačan?

U našoj ordinaciji bijeli ispun je standard i pravi je izbor za udovoljavanje svih estetskih kriterija. Bijeli ispuni prilagođavaju se obliku zuba i njihova boja usklađuju se s prirodnom bojom zuba.

I… jeste li spremni za osmijeh od uha do uha? Nemojte više sakrivati zube jer i sami vidite da postoji mnogo estetskih zahvata koji vam mogu vratiti osmijeh na lice. Uz spomenute, dodali bi još i metodu pjeskarenja zuba koje čisti zubne naslage te dodavanje zubnog nakita koji će ukrasiti vaš zub. 

Željeli bi još spomenuti i estetsku korekciju bora za koju je zadužena dr.dent.med. Nina Galeković Rački. Ona uz pomoć hijaluronske kiseline vraća umornom licu svježinu, a time i mladenački izgled.

Estetska korekcija bora

Zahvat je bezbolan, brz i odmah vidljiv. 

Ako želite saznati više o bilo kojem od ovih zahvata, slobodno nam se javite

Možemo dogovoriti i termin na kojem ćemo obaviti pregled i odrediti pravi postupak liječenja. 

Rezervirajte termin već sada

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email