Zanimljivosti o Invisalignu – terapiji prozirnim folijama

Uljepšajte svoj osmijeh uz Invisalign
14. svibanj 2019.

Imate li nepravilne zube? Možda ta nepravilnost nije velika, pa se jednostavno niste željeli gnjaviti s ružnim aparatićem, bravicama i neugodnim osjećajem. Možda ste se i pomirili s nepravilnim izgledom zubi, ali zapravo vam i dalje smetaju.

Možda mislite da je vrijeme za nošenje aparatića prošlo. No, znate li da postoje potpuno prozirne folije koje ispravljaju zube, neovisno o dobi?

Riječ je o Invisalign terapiji koja u odnosu na klasičnu ortodontsku terapiju ima čitav niz prednosti.

Krivi položaj zuba je stomatološki problem s kojim se susreće velik broj ljudi svih uzrasta. Osim estetskih, to izaziva i funkcijske probleme – pojačano nakupljanje plaka i kamenca, otežano čišćenje, jače trošenje zuba, povlačenje zubnog mesa, bolove u zglobu…

Invisalign se prilagođava vama

Invisalign je svjetski brand nevidljivih i mobilnih aparatića za zube, a Invisalign terapija je skoro nevidljivi način poravnavanja zuba. Pomoću napredne 3D tehnologije računalnog snimanja (Align Technology), Invisalign vam pokazuje cijeli plan terapije na temelju preporuke stomatologa – od početnog položaja zuba do konačnog – željenog položaja. Zatim se izrađuje komplet prilagođenih prozirnih folija za ispravljanje i vaši zubi se nakon toga pomiču postepeno – malo po malo.

Nošenje prozirnog aparatića, odnosno terapija prozirnim folijama podrazumijeva različiti broj glatkih, prozirnih folija koje su napravljene točno po zubnom luku svakog pacijenta. Svaka folija radi određeni pomak zuba sve do konačnog rezultata. Jedna folija se nosi tjedan dana i tada se zamjenjuje novom. Vrijeme cjelokupnog tretmana ovisi o težini anomalije i određuje ga ortodont u suradnji sa pacijentom.

Terapija prozirnim folijama se može upotrebljavati za blage rotacije zuba sve do složenih pomaka koji zahtijevaju veliki broj folija te je za njihovu dijagnostiku potrebno veliko znanje ortodonta.

Invisalign aparatić prilagođava se svakom pacijentu posebno i ravna vaše zube

Znamo da osmijeh utječe na samopouzdanje, izgled, život i pozitivno utječe na ljude oko nas. Ljudski um je zbog modernog socijalnog uvjetovanja jak kritičar i izraziti estetičar. Invisalign aparatić za zube jednostavno može postići osmijeh kakav želite, a nimalo ne utječe na svakodnevne aktivnosti.

Zanimljivosti o Invisalign metodi

Invisalign aparatić za zube drugačiji je od svih drugih aparatića:

  • Invisalign aparatić se skida – za vrijeme jela i pranja zubi. Iako nije fiksan, obavezno je nošenje 22 sata dnevno. No, praktičan je i bezbolan.
  • Prozirne folije se rade posebno za svakog pacijenta ovisno o specifičnim problemima koji se trebaju riješiti
  • Folije ne zahtijevaju posebno navikavanje, govor je normalan, ne vide se i ne ometaju svakodnevne aktivnosti – period prilagodbe traje do sedam dana
  • Ne postoji dobna granica za terapiju Invisalignom – postoji čak i Teen Invisalign terapija koja počinje u periodu izmjene mliječnih i trajnih zuba (Kandidat za Invisalign je svatko tko ima neravne zube)
  • Prilikom nošenja folija pacijenti ne osjećaju bol, ali moguće je blago stezanje nekoliko sati nakon stavljanja folije
  • Trajanje Invisalign terapije se zna odmah na početku, a svaki pacijent dobije simulaciju svih pokreta zuba i njihov konačni izgled
  • Pacijenti korištenjem Invisalign terapije mijenjaju prehrambene navike – folije ih sprečavanju u grickanju i konzumiranju brze hrane
  • Terapija prozirnim folijama omogućuje normalnu higijenu usta jer folije skidate prilikom jela i pranja zuba. Zube bi trebalo oprati nakon svakog jela, prije nego se folija vrati u usta
  • Nakon završetka terapije, pacijenti nose folije koje su u funkciji retencije – ne pomiču zube. Retencija je doživotna.
  • Kontrole kod Invisalign terapije se provode rjeđe nego kod klasične terapije – jednom u dva do tri mjeseca
  • Invisalign se u potpunosti zasniva na digitalnoj tehnologiji

Prozirne folije Invisalign aparatića za zube neprimjetne su i ne smetaju vašim svakodnevnim aktivnostima

Različiti aparatići za različite probleme

Postoje tri tipa mobilnog aparatića Invisalign:

Invisalign First- namjenjen je djeci koja imaju mješovitu denticiju 

Invisalign Lite - dizajniran je za blaže anomalije koje zahtijevaju manji broj folija i jednostavnije pomake zuba. Terapije traju uglavnom do šest mjeseci.

Invisalign Full - dizajniran je za široki spektar anomalija položaja zuba i uključuje praktički neograničen broj folija te kompleksne pomake zuba.

Obratite se s povjerenjem i izravnajte svoj osmijeh

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email