Do lijepog osmijeha uz prozirni aparatić za zube Invisalign

Prozirni aparatić za zube
10. travanj 2018.

Pravilni zubi nisu samo stvar estetike već i zdravlja. Danas sve više odraslih ispravlja nepravilnosti, a uz klasični tretman fiksnim aparatićem za zube nudi se tretman prozirnim aparatićem Invisalign.

Metalni osmijeh, bravice za koje zapinje hrana i tanke osjetljive metalne žice. Ako se iz ovih razloga teško odlučujete za ortodontski tretman fiksnim aparatićem za zube, postoji drugo rješenje. 

Ne, ne mislimo na daleko skuplje ortodontske fiksne aparatiće za zube s bijelim bravicama već na relativno novu ortodontsku terapiju Invisalign tehnikom

Što je prozirni aparatić za zube Invisalign?

Invisalign je tehnologija ispravljanja zubi pomoću prozirnih, mobilnih aparatića za zube koji izgledaju kao nevidljive folije.  One čvrsto prianjaju uz zube te ih pomiču u željeni položaj. 

Ti se aparatići tj. prozirne folije kroz ortodontski tretman mijenjaju, u pravilu svaka dva do tri tjedna. Ortodont prati stanje pacijenta i prema napredovanju zubi u željeni položaj kompjuterski izrađuje nove udlage.

Prozirne udlage Invisalign

Nova udlaga funkcionira gotovo na istom principu kao novo zatezanje žice kod nošenja fiksnog mobilnog aparatića. 

Udlage pacijent treba nositi 22 do 23 sata dnevno kako bi tretman funkcionirao, a one se skidaju samo tijekom jela ili kada treba oprati zube. 

Tko može nositi nevidljivi aparatić Invisalign?

Invisalign prozirni aparatić za zube ne preporučuje se djeci i kod ozbiljnih ortodontskih anomalija. 

Djeci se ne preporučuje ne zato što ne funkcionira već zato što ona nisu dovoljno zrela da prihvate tretman kao nešto što će im osigurati lijep osmijeh i zdrave zube u budućnosti. Vrlo je vjerojatno da će skidati folije. Za djecu uvijek preporučujemo fiksni aparatić za zube.

Invisalign ne preporučuje se djeci, ni za ozbiljnije ortodontske anomalije


 

U ostalim slučajevima Invisalign prozirni aparatić za zube može ispraviti:

  • duboki zagriz
  • otvoreni zagriz
  • križni zagriz
  • rastresitost zubi (razmak među zubima)
  • zbijenost zubi 
  • nepravilne zube.

Bez obzira s kakvim se ortodontskim nepravilnostima borili, najbolju procjenu o tome jeste li kandidat za prozirni aparatić za zube dobit ćete od ortodonta.

Kako izgleda tretman prozirnim aparatićem za zube Invisalignom?

Kada ste i vi i vaš ortodont odlučili kako je prozirni aparatić za zube rješenje za ortodontski tretman prvi korak je kompjutersko 3D skeniranje postojećeg stanja

Nakon toga ortodont izrađuje plan i program tretmana u koji je uključen svaki pomak zubi do savršenog osmijeha. Taj se plan radi na temelju ClinCheck programa proizvođača Invisalign u čijoj se bazi  nalazi 5 milijuna različitih osmijeha. 

Već pri kreiranju tog puta do savršenog osmijeha vaš ortodont vam može pokazati kako će na kraju tretmana izgledati vaš osmijeh. 

Motivirajuće. Zar ne?

Nevidljivi aparatic za zube

Nakon izrade prvih plastičnih udlaga tj. prvog prozirnog aparatića za zube ortodont će vas pozvati na probu i početak tretmana. Udlage su mobilne tj. mogu se skidati, no kako bi savršeno prianjale uz zube na očnjake ili kutnjake lijepe se mali držači koji izgledaju poput točkica. 

Pri predaji folija ortodont će vam dati upute o nošenju. koje su vrlo jednostavne:

  • Nosite prozirni aparatić za zube 22 do 23 sata na dan kako bi tretman bio uspješan. 
  • Skidajte folije kada perete zube i kada jedete. 
  • Na pregled dolazite redovito, svaka dva tjedna kako bi mogli zamijeniti udlage prozirnog aparatića za zube i slijedili zacrtani put do savršenog osmijeha. 

Tretman prozirnim aparatićem za zube Invisalign traje od 10 mjeseci do dvije godine, ovisno o tome kakvo je stanje pacijenta, ali i tome koliko se pridržava uputa ortodonta. 

Kako bi terapija bila uspješna aparatić Inivisalign treba nositi 22 do 23 sata na dan i redovno posjećivati ortodonta

 

Ako ne nosite aparatić za zube preporučeno vrijeme i često ga skidate, produljujete sami sebi vrijeme trajanja tretmana. 

Održavanje prozirnog aparatića za zube 

Prozirni aparatići za zube ugodni su za nošenje nakon što prođe period navikavanja. Nakon svake nove folije osjeti se lagano zatezanje čeljusti, no neki pacijenti kažu nam kako im taj osjećaj čak i godi. 

Tijekom nošenja mogu se jednostavno skinuti za vrijeme jela, a tijekom pranja zubi, operite i folije. 

Nemojte ih nikako stavljati u vrelu vodu već ih lagano istrljajte pastom i četkicom za zube.

Cijena Invisalign aparatića za zube

U Ordinaciji dentalne medicine Galeković cijena Invisalign aparatića za zube je 26.000,00 kn .

 

Ako vam se ovo rješenje čini primamljivim, naručite se za pregled. Naši ortodonti veći dugi niz godina rade s Invisalignom.

Pitaj za Invisalign

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email