Kako posjetiti stomatologa u doba Covid-19 pandemije na siguran način?

kako posjeiti zubara u doba korona virusa?
19. svibanj 2020.

Globalna pandemija utjecala je skoro na sve aspekte naših života, pa tako i na stomatološke zahvate.

Provjerite kako se pripremiti na posjet stomatološkoj ordinaciji i koje novosti vas očekuju kad nas posjetite.

Situacija s pandemijom Covid-19 se polako počinje normalizirati, no neke “normalne”, svakodnevne stvari su se uvelike promijenile.

Drago nam je što se konačno možemo posvetiti našim pacijentima, no osim vrhunske usluge, zaštita pacijenata i našeg tima zauzima sam vrh ljestvice prioriteta.

Kako bi čuvali jedni druge i uspješno riješili sve dentalne probleme, donosimo vam kratak vodič kako se ponašati u stomatološkoj ordinaciji u ovom izvanrednom razdoblju.

Zakažite svoj termin

Zakazivanje termina mailom ili telefonski nikada nije bilo važnije. Čak i ako hitno morate posjetiti svog najdražeg stomatologa, molimo vas da se najavite kako bi se mogli pripremiti za vaš dolazak.

Rezervacija termina je obavezna

Prilikom najave pokušajte što jasnije opisati tegobe s kojima se susrećete kako bismo mi mogli što bolje procijeniti koliko će trajati vaš zahvat i na vrijeme pripremiti svu potrebnu opremu.

Osim zakazivanja termina veoma je bitno i poštivati ga - trudimo se da se u čekaonici i na hodnicima ne susrećete s drugim pacijentima kako bi što više smanjili potencijalne rizike.

Kod zakazivanja termina obavijesti ćemo vas o protokolu ulaska i ponašanja u čekaonici i ordinaciji. 

Štitite sebe, ali i druge

Na ulazima u naše prostore primijetit ćete punktove za dezinfekciju ruku i cipela. Postavili smo ih za vašu sigurnost te vas molimo da ih koristite prije dolaska do recepcije. 

Osim termina, zaštitna maska i rukavice nužni su za ulazak u ordinaciju. 

Make i rukavice potrebene su za zaštitu pacijenata

Na recepciji ćete primijetiti zaštitne pregrade i dodatan dezinfekcijski punkt, no čeka vas još jedna novost - zamolit ćemo vas da ispunite specifični anamnestički upitnik o bolesti Covid-19. Apeliramo na sve da u upitnik unose samo iskrene odgovore te da se suzdrže od diranja površina u čekaonici.

Iako malo moralne podrške dobro dođe, molimo sve da ne dovodite pratnju u čekaonice. Ako je pacijent maloljetna osoba, roditelje molimo da također pričekaju izvan čekaonice, osim kada se radi o našim najmanjim pacijentima. 

Stomatološki pregled isti je kao i ranije

Trudimo se što točnije organizirati vrijeme tako da nema čekanja između pacijenata. Primijetit ćete da naši prostori izgledaju “praznije” nego prije početka pandemije. Razlog tome je što se svaka ordinacija nakon zahvata dezinficira te poštujemo razmak od 30 minuta između dva pacijenta

Prije pregleda mjeri se tjelesna temperatura

Kada sjednete na jedan od naših udobnih stolaca i odstranite zaštitnu masku, primijetit ćete da cijeli naš tim nosi malo više opreme. Na rukavice, maske i vizire smo navikli, no trenutno nas možete vidjeti i s kapama, navlakama za cipele te sa zaštitnim odijelom koje štiti našu radnu odjeću. 

Prije samog zahvata izmjerit ćemo vam temperaturu i dezinficirati usnu šupljinu, za vašu i našu sigurnost. 

Svi naši instrumenti dezinficiraju se i steriliziraju redovito, kao i prije početka ove izvanredne situacije. 

Nakon zahvata sve površine u ordinaciji temeljito se dezinficiraju te je ordinacija “na čekanju” sljedećih 30 minuta kako bi dezinficijensi stigli temeljito djelovati.

Iza svakog pacijenta ordinacija se temeljito dezinficira

Radujemo se što opet možemo vraćati osmijehe na vaša lica, premda trenutno ostaju skriveni ispod zaštitnih maski. 

Drago nam je što nam redovito poklanjate svoje povjerenje, no pozivamo vas da se držite preporuka i protokola nadležnih službi kako bismo svi zajedno ostali sigurni i što prije prebrodili ovu izvanrednu situaciju.

 

Tu smo za sva vaša pitanja, slobodno nas kontaktirajte

 

Zakaži svoj termin 

 

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email