Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je spoj svih stomatoloških grana od endodoncije, ortodoncije, protetike, oralne kirurgije, sa svrhom da dovede do savršenstva Vaš osmijeh.

To se može postići samo kvalitetnom izvedbom, odabirom pravih prirodnih boja i pravilnom simetrijom, a kod toga trebamo naročito paziti na pravilnu funkciju. Ako niste zadovoljni bojom svojih zubi, ona se može izbijeliti za nekoliko nijansi.

Izbjeljivanje zubi

ZOOM izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi pomoću gela čiji glavni sastojak je vodikov peroksid. Zoom plavo svjetlo pomaže u njegovoj aktivaciji i penetraciji u površinu zuba. Princip djelovanja je da ZOOM halogenim svjetlom specifične valne duljine inducira raspadanje vodikova peroksida,a tako oslobođen kisik ulazi u caklinu i dentin,te izbjeljuje boju zuba s prosječnim poboljšanjem do par nijansi. Prvo se zubi poliraju, potom se zaštićuje zubno meso i usne kako bi se postiglo suho radno polje. Nakon toga nanosi se gel za izbjeljivanje i aktivira svjetlo.

Procedura ZOOM izbjeljivanja zubi

Oči pacijenta zaštićuju se posebnim naočalama. Nakon izolacije mekih tkiva na prednje se zube nanosi gel za izbjeljivanje koji se aktivira ZOOM svijetlom. Postupak traje 45 min- 1 sat. Nažalost, nedostatak ove metode je taj što lampa oslobađa veću količinu topline što cijeli postupak čini manje komfornim za pacijenta.

Postignuta bjelina održat će se 6 mjeseci do godine dana nakon čega je potrebno ponoviti tretman.

Izbjeljivanje zubi kod kuće

Nakon što ste u suradnji s Vašim stomatologom dali izraditi posebnu masku po mjeri Vaših zubi, u istu se stavlja 3% vodikov peroksid i kao takva stavlja se da preko noći odstoji na zubima. Rezultate možete vidjeti već nakon 2 tjedna a postupak se može ponoviti kada se za to ukaže potreba.

Pušači i osobe koje ne vode računa o svojoj higijeni usne šupljine postupak će morati ponavljati češće kako bi ostvarili željene rezultate. Manjkavost ove metode je povišena osjetljivost zubi koja se može ublažiti pastama za zube kao što je Sensodyne whitening te izbjeljivanje koje se vrši u nekontroliranim uvjetima.

Osim ovakvog načina izbjeljivanja uvijek se može odlučiti primijeniti i pasta za zube koje imaju učinak izbjeljivanja. Njihova učinkovitost ovisi o uzroku obojenja tj. naslaga te će teško biti procijeniti koja pasta najviše odgovara Vašim potrebama.

Paste za izbjeljivanje zuba nisu najsretnije rješenje. Sadrže grube abrazijske mikrogranule,koje uklanjaju naslage ali i oštećuju caklinu. Osim toga, malo je vjerojatno da će pasta za izbjeljivanje zubi učiniti neko čudo. Zbog silicija sadržanog u ovakvim pastama, zubi postaju sve tanji i ranjiviji, a caklina se nepovratno oštećuje.

Prije odluke o izbjeljivanju zuba kod kuće bilo bi poželjno posjetiti stomatologa koji bi obavio pregled i utvrdio razloge obojenosti zuba. Brigu o zdravlju i estetskom izgledu zubi trebalo bi prepustiti stručnim rukama.

Pjeskarenje zuba

Pjeskarenje zuba je postupak čišćenja zubnih naslaga Na - bikarbonatom.
 

Zubni nakit

Posebnom metodom lijepljenja, bez oštećenja zuba, moguće je ukrasiti Vaš zub dijamantom.

Estetska korekcija bora

Za taj dio posla educirane su dr.dent.med. Nina Galeković Rački i dr.dent.med. Ana Koračević. Pohađale su edukativne tečajeve i stekle su certifikat za obavljanje tog zahvata. Uz pomoć hijaluronske kiseline i botoxa Vašem umornom izgledu lica vraća se svježina, a time i mladenački izgled. Hijaluronska kiselina je prirodni proizvod biokompatibilan i biorazgradiv.

Zahvat je bezbolan, brz i odmah vidljiv. Koristimo proizvode Esthelis švicarske tvrtke Anteis koji koriste mnogi vrhunski estetski kirurzi.

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email