Protetika

Krunice

Ako je Vaš zub jako oštećen i narušena estetika ostalih zuba, idealno rješenje je krunica. Za to je potrebno malo izbrusiti zub (pod lokalnom anestezijom), uzeti otisak i u dentalnom laboratoriju izrađuje se krunica koja se kasnije fiksira na zub.

Nudimo Vam

  • Metal-keramičke krunice
  • Press keramika – potpuna keramika

Metal keramičke krunice

Najčešći su izbor naših pacijenata zbog vrlo prihvatljive cijene, odličnih svojstava i solidne estetske komponente.Kao što samo ime kaže,izrađene su od metalne osnove koja je u potpunosti presvučena keramikom.

Press keramika – potpuna keramika

Pripada u visoko estetske materijale za izradu krunica i mostova. Prednost press tehnike je u tome što se koristi samo jedan materijal i u pravom smislu govorimo o potpunoj keramici sa svim estetskim i optičkim fenomenima poput opalescencije, fluorescencije, transparencije, translucencije. Ova tehnika nam omogućava izradu ljuskica, inleja, onleja, solo krunica i mostova do tri člana. U našem laboratoriju koristimo sustav ivoclare – max press i dentalnu keramičku e – max.

Mostovi

Most je fiksni protetski rad kojim se rješava problem djelomično bezube čeljusti. Postojeći zubi služe kao nosači mosta. Između tih zuba nalazi se metalna konstrukcija na koju su postavljeni članovi koji popunjavaju prostor nepostojećih zuba. Sve je to presvučeno keramikom.

Određivanje boje umjetnih zuba

Da bi se umjetni zub uklopio u cjelinu koristimo ključ boja kao klasičnu metodu, a digitalni aparat EASYSHADE onemogućuje pogreške pri odabiru boje.

Proteze

Ovisno o tome radi li se o potpuno bezuboj ili djelomično bezuboj čeljusti, govorimo o totalnoj protezi.

Totalna proteza

Ako u čeljusti ne postoji niti jedan zub, govorimo o totalnoj protezi. Glavna konstrukcija te proteze je akrilat na koji se postavljaju umjetni zubi od akrilata.

Parcijalne proteze

Indikacija za parcijalnu protezu postoji onda kada u čeljusti nema važnih zuba koji bi mogli biti nosači za most. U tom slučaju nepostojeći zubi nadoknađuju se djelomičnom protezom koja može biti akrilatna ili metalna.

Kombinirani radovi

Ako je na primjer raspored postojećih frontalnih zubi takav da se može riješiti pomoću mosta, a nema distalnih zubi, taj slučaj rješava se pomoću kombiniranih radova. Na frontalne zube stavlja se most, koji se pomoću zglobne veze učvršćuje s metalnom (wironit) protezom. Takve proteze su stabilne i visoko funkcionalne.

Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email