Implantatima poduprte proteze

Pacijenti koji nemaju niti jedan zub, a ne mogu nosit totalnu protezu zbog ispadanja (razlog može biti atrofija kosti) ili nemaju financijskih mogućnosti za prvu verziju, mogu ugradnjom manjeg broja implantata riješiti svoj problem. Nakon zacjeljivanja, implantati se međusobno spajaju prečkom ili se na njih postave zglobne veze. Proteza se sidri na implantat pomoću kuglice koja savršeno pristaje u dio koji je ugrađen u implantat.

Takav rad omogućuje pacijentu da nosi protezu bez bojazni da će m ona ispadati. To je naročito dobra metoda za donju bezubu čeljust gdje često dolazi do jake atrofije kosti pri čemu nestaje čeljusni greben. Za takav rad potrebno je ugraditi u gornju čeljust 2-4 implantata, a u donju čeljust 2 implantata.

Pacijenti koji su dugo godina nosili protezu obično imaju nedovoljno koštane mase. Taj problem može se riješiti prije ugradnje implantata – augmentacijom što znači umetanjem umjetne kosti. Nakon postavljanja implantata, a nakon vađenja konca, pacijent dobiva odgovarajući protetski nadomjestak. Nakon 4 – 6 mjeseci za gornju čeljust, a 2-3 mjeseca za donju čeljust, pacijentu radimo definitivan protetski rad. To vrijeme potrebno je za  proces osteointegracije kako ne b došlo do ispadanja ugrađenog implantata. U našim ordinacijama ugrađuju se implantati vodećih svjetskih proizvođača  Nobel biocare i Sky. 

Novost u ponudi naše ordinacije je nova metoda izrade mostova.

  • Zlato - keramika
  • Metal - keramika

Metoda pričvršćivanja pomoću vijka je bolja jer se most bez oštećenja može skinuti. Dobro je povremeno posjetiti stomatologa koji će napraviti kontrolu Vašeg zubala. Ako je potrebno, lako će skinuti most, temeljito ga očistiti, a ako je potrebna neka mala korekcija - otklonit će je. Kod tog posjeta, ponovo se pomoću vijka Vaš most pričvršćuje na implantat.

Zlato - keramika je najprecizniji i estetski najljepši protetski rad, ali je dostupan malom broju pacijenata. Nabavom lasera u dentalnom laboratoriju u mogućnost smo ponuditi metal-keramičke mostove na principu fiksiranja pomoću vijka. Konstrukcija tih mostova  izrađena je od visokokvalitetnog čelika presvučena keramikom. Takvi radovi su financijski mnogo dostupniji našim pacijentima, a po kvaliteti, trajanju i estetici ne zaostaju od zlatno-keramičkih mostova. 

Rezervirajte termin dolaska online!

 
Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email