Krunice

Ako je Vaš zub jako oštećen i narušena estetika ostalih zuba, idealno rješenje je krunica. Za to je potrebno malo izbrusiti zub (pod lokalnom anestezijom), uzeti otisak i u dentalnom laboratoriju izrađuje se krunica koja se kasnije fiksira na zub.

Nudimo Vam:

  • Galvansko zlatne krunice
  • Press keramičke (bezmetalne).

Galvansko zlatne keramičke krunice

Kapica takvih krunica dobiva se metodom galvanizacije iz zlatne otopine. Ovakve kapice debljine su 0,2 – 0,3 mm i po sastavu su od 99% čistog zlata. Žuta boja zlata daje galvano keramičkoj krunici žućkastu boju, baš kao i primarni zubni dentin. Zbog te transparentnosti takvi radovi su visoko estetski.

Zlato je idealan materijal za usnu šupljinu jer ne izaziva nikakve alergije, dobre je biokompatibilnosti i izvrsno prianja na izbrušen zub. Takve krunice idealne su samo za jedan zub, može se napraviti most s jednim međučlanom.

Press keramika – potpuna keramika

Pripada u visoko estetske materijale za izradu krunica i mostova. Prednost press tehnike je u tome što se koristi samo jedan materijal i u pravom smislu govorimo o potpunoj keramici sa svim estetskim i optičkim fenomenima poput opalescencije, fluorescencije, transparencije, translucencije. Ova tehnika nam omogućava izradu ljuskica, inleja, onleja, solo krunica i mostova do tri člana. U našem laboratoriju koristimo sustav ivoclare – max press i dentalnu keramičku e – max.

Rezervirajte termin dolaska online!

 
Podijeli s prijateljima
Newsletter
Primajte novosti i obavijesti iz naše poliklinike na email